Steun en informatiepunt ouders en jongeren

Ouder-en Jeugdsteunpunt Almere

Als ouder/verzorger heeft u soms vragen over het onderwijs in Almere. Of behoefte aan een luisterend oor als het niet goed gaat met uw kind op school. Het Oudersteunpunt is er voor u. U kunt al uw vragen of zorgen delen. Wij geven objectieve informatie, kunnen u adviseren of in contact brengen met de juiste mensen of instanties. Blijf er niet mee rondlopen en bel of mail ons gerust. Ook jongeren kunnen bij ons terecht voor vragen.

Welke mogelijkheden zijn er om extra hulp in te zetten in de klas? Welke scholen geven extra ondersteuning voor leerlingen en hoe werkt dat? Ik heb een klacht over de aanpak van de school, maar waar kan ik dat aankaarten? Veel ouders hebben verschillende vragen over onderwijs. U hoeft er niet alleen mee rond te lopen. Er daar een punt voor: het Ouder- en Jeugdsteunpunt in Almere. 

Neem contact op via telefoon of e-mail 
Onze ouderadviseurs van het Ouder- en Jeugdsteunpunt kennen de weg in Almere en helpen u graag op weg, of denken met u mee. Ze zijn altijd onafhankelijk van de school van uw kind. Tijdens ons spreekuur zitten onze ouderadviseurs klaar voor steun en advies en het beantwoorden van vragen. Dit is op maandag, dinsdag en donderdagochtend tussen 9 en 10 uur via telefoonnummer 036-7670200.

I.v.m. de meivakantie zijn we op dinsdag 14 mei zijn wij weer telefonisch bereikbaar. 

  • Jonne Brefeld: dinsdagmorgen tussen 9 en 10 uur, werkgebied primair onderwijs
  • Henriet Speth: maandag en donderdagmorgen tussen 9 en 10 uur, werkgebied voorgezet onderwijs
  • Komt dit niet uit? Dan kunt u uiteraard ook bellen naar dit nummer en zal onze receptioniste zorgen dat u teruggebeld wordt. 
HarietteJonne
Henriët                Jonne 

U kunt uw vragen ook mailen naar steunpunt@passendonderwijs-almere.nl. Vermeld daarbij ook de school van uw kind en het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken. Of mail uw vraag via dit formulier.

Problemen met school
Waar mensen werken, gaan dingen soms mis. Ook op school. Het is belangrijk dan eerst in gesprek te gaan met de school. Bijvoorbeeld de groepsleerkracht of mentor, de intern begeleider of de zorgcoördinator van de middelbare school. Als dit niet lukt en u komt er samen niet uit, kunnen wij meedenken en bijvoorbeeld aansluiten bij een overleg met school of andere professionals. Zo denken we samen mee aan een passende oplossing, en heeft u een onafhankelijke sparringpartner aan tafel. Onze ouderadviseurs kennen de rechten en plichten van school, de wegen in het onderwijs en denken mee in oplossingen. Ook met kleine vragen kunt u contact opnemen met het Ouder- en Jeugdsteunpunt.
 
Meer informatie
Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft informatie en folders ontwikkeld, daarin staan  veel voorkomende vragen van ouders en jongeren.
> Informatieset passend onderwijs basisonderwijs (4-12 jaar)
> Informatieset passend onderwijs voortgezet onderwijs (12-18 jaar)
> Brochure helderheid rond passend onderwijs