Vacature senior begeleider onderwijs

Vacature senior begeleider onderwijs

Nauwkeurig, analytisch, betrokken en voortvarend? De Coöperatie Passend Onderwijs Almere is op zoek naar een gedreven senior begeleider onderwijs voor min. 24 uur per week.

Senior Begeleider Onderwijs*
24 uur
* Senior begeleider onderwijs is een functietitel die Passend Onderwijs Almere gebruikt. Hier wordt het werk bedoeld dat meestal door orthopedagogen en psychologen wordt gedaan. Het stukje senior heeft niets te maken met het aantal jaren werkervaring dat je hebt.

Je nieuwe werkgever
Passend Onderwijs Almere is een coöperatie waar de samenwerkingsverbanden PO en VO onder vallen. Alle PO-scholen zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband PO en alle VO-scholen zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband VO.
 
De Wet passend onderwijs legt scholen de plicht op om elke leerling een goede onderwijsplek te bieden. De samenwerkingsverbanden ondersteunen hierbij en gaan uit van de kracht en de mogelijkheden van leerlingen. In samenwerking met jongeren, ouders, school en diverse ketenpartners, streven wij naar positieve toekomstkansen voor alle leerlingen. Almere is in het land een voorbeeld van nauwe samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs en in de samenwerking tussen de stedelijke voorzieningen en het reguliere onderwijs. “Alle leerlingen in Almere zijn succesvol op school” is ons motto.
 
Wat ga je doen?
Een senior begeleider onderwijs is orthopedagoog of psycholoog en ondersteunt basisscholen bij het inrichten van passend onderwijs voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Binnen de organisatie ben je lid van een (stadsdeel)team. Je werkt samen met onze Begeleiders Onderwijs. Handelingsgericht werken is het uitgangspunt. Jouw kennis en expertise vanuit het onderwijs zorgen ervoor dat je de controle en het overzicht weet te behouden. Waar nodig zoek je de samenwerking op zodat we gezamenlijk passend onderwijs in Almere kunnen blijven leveren en toegankelijk houden. Naast de reguliere werkzaamheden krijg jij de ruimte en tijd om mee te denken hoe wij onze processen kunnen verbeteren. Je onderhoudt goed contact met alle ketenpartners om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen om onze samenwerkingen optimaal te houden.


Wat vragen wij?
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding gericht op SPH, SW of Pedagogiek.
 • Bij voorkeur heb je een afgeronde WO opleiding orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie met een aantekening diagnostiek.
 • Je bent geregistreerd bij de beroepsvereniging NVO of de NIP.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met de Leerplicht- en kwalificatiewet.
 • Je hebt kennis van het primair, voortgezet en passend onderwijs
 • Je bent stressbestendig, flexibel en kunt gestructureerd maar vooral nauwkeurig werken.
 • Je bent integer, betrouwbaar en beschikt over zelfreflectie.
 • Je bent een echte teamspeler en voelt de verantwoordelijkheid om samen de scholen, ouders en leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen.
Wat bieden wij jou?
 • De mogelijkheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het onderwijs in Almere.
 • Een afwisselende en belangrijke functie in een professioneel en enthousiast team.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO primair onderwijs, schaal 10 of 11, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Ruimte voor eigen inbreng en expertise.
Procedure en informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de procedure kun je via de mail contact opnemen met Noor van Lonkhuyzen, Teamleider Toeleiding via n.vanlonkhuyzen@passendonderwijs-almere.nl. Kijk voor meer informatie over de Coöperatie Passend Onderwijs Almere: www.passendonderwijs-almere.nl 
 
Ben jij de senior begeleider onderwijs die wij zoeken?
Herken jij jezelf in het profiel en beschik je over de genoemde vaardigheden en ervaring? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum naar sollicitaties@passendonderwijs-almere.nl. We kijken uit naar je sollicitatie!
De vacature sluit zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, dus reageer snel als je wilt werken bij Passend Onderwijs Almere!
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.