Vacature HR adviseur Stichting Almere Speciaal

 

HR Adviseur (24-32 uur)


Deskundig, betrokken en voortvarend? Voor Stichting Almere Speciaal zoeken wij een gedreven HR-adviseur voor 24-32 uur per week.

Je nieuwe werkgever
Stichting Almere Speciaal bestaat uit drie scholen die Speciaal (Voorgezet) Onderwijs aanbieden: SO scholen de Bongerd en Olivijn en VSO school Aventurijn.
 
De missie van Stichting Almere Speciaal is als volgt beschreven:
Wij zien het als onze opdracht om vanuit het bieden van (goed) onderwijs in verbinding te staan met het maatschappelijk veld en hebben de ambitie voortdurend het snijvlak op te blijven zoeken met andere type professionaliteit in de gezamenlijke betrokkenheid en versterking van de ontwikkeling van onze leerlingen op welzijn, wonen en werken in de maatschappij.

Wat ga je doen?
Wij zijn er klaar voor om samen met jou te bouwen aan een toekomstbestendig HRM beleid en de doorontwikkeling van de afdeling HR. Jouw advies en inzet als HR-adviseur zorgen ervoor dat onze medewerkers excelleren in hun werk. Naast de rol van facilitator voel je je als een vis in het water in de rol van strategisch adviseur en sparringpartner. Sterker nog, kritisch en vernieuwend meedenken is jou op het lijf geschreven. De afwisseling, het maatwerk en het ondernemend optreden houden jou scherp en gemotiveerd.
 
Je begrijpt de ontwikkelingen en uitdagingen binnen het speciaal (voortgezet) onderwijs en bent oplossingsgericht bij het adviseren van het management en de directie van de scholen van stichting Almere Speciaal. Je pakt actuele thema’s voortvarend aan. Thema’s waar jij je mee bezig gaat houden zijn onder andere strategische personeelsplanning, organisatieontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, bevorderingsbeleid en talentontwikkeling. Voor het binden en boeien van medewerkers weet je de juiste HR-instrumenten in te zetten.
Je draagt bij aan het professionaliseren en optimaliseren van het dienstverleningsconcept. Jouw inzet, kennis en ervaring leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van de scholen van stichting Almere Speciaal waarbij onze betrokken en bevlogen medewerkers centraal staan.
 
Stichting Almere Speciaal hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve stichting. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk uitdagender. Eenieder wordt daarom van harte uitgenodigd te solliciteren.

Wat vragen wij?
 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding, richting Human Resources.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen het onderwijs en ruime ervaring met HR-thema’s in een beleidsmatige functie of als adviseur op strategisch niveau.
 • Je bent op de hoogte van de belangrijke trends en ontwikkelingen in het HR-vak.
 • Je wilt meebouwen aan onze wendbare organisatie en bent gedreven om daarbij innovatief mee te denken.
 • Je bent een sparringpartner voor de teamleiders, directie en het bestuur.
 • Je weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden en komt snel tot de kern.
 • Je collega’s kunnen op je bouwen voor wat betreft het houden van overzicht, organiseren, stellen van heldere kaders en doorvoeren van procesveranderingen.
 • Je bent een pionier en streeft naar innovatie.
 • Je bent ondernemend, vernieuwend en bevlogen.
 
Wat bieden wij jou?
 • Een afwisselende en cruciale functie in een professioneel en enthousiast team waarbij je direct samenwerkt met o.a. de Controller.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO primair onderwijs, schaal 10.
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Ruimte voor eigen inbreng en expertise, het is een solistische (HR) functie.
 • Interessante HR-projecten en mogelijkheden om jezelf en de functie verder te ontwikkelen.
 • De vrijheid om je werk en de werktijden zelf in te vullen.
 • De mogelijkheid om indirect een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het onderwijs in Almere.
 
Procedure en informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de procedure kun je telefonisch contact opnemen met Stefanie Coens via 0653135856 of e-mailadres s.coens@passendonderwijs-almere.nl. Bekijk voor meer informatie over Stichting Almere Speciaal de website www.almere-speciaal.nl.
 
Ben jij de HR-adviseur die wij zoeken?  
Herken jij jezelf in het profiel en beschik je over de genoemde vaardigheden en ervaring? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 25 november aan s.coens@passendonderwijs-almere.nl. We kijken uit naar je sollicitatie!