Vacature Controller

 

Vacature Controller 

Enthousiast, energiek en wil je graag hands-on aan de slag? De coöperatie Passend Onderwijs Almere is op zoek naar een gedreven controller voor min. 32 uur per week. 
 
Je nieuwe werkgever 
Passend Onderwijs Almere is een coöperatie waar de samenwerkingsverbanden PO en VO onder vallen. Alle PO-scholen zijn aangesloten bij samenwerkingsverband PO en alle VO-scholen zijn aangesloten bij samenwerkingsverband VO. 
  
Met het ingaan van de Wet passend onderwijs, hebben scholen de zorgplicht om elke leerling een goede onderwijsplek te bieden. De samenwerkingsverbanden ondersteunen hierbij. Dit doen we onder andere door het maken van een vierjaarlijks ondersteuningsplan. Hierin wordt vastgelegd hoe het passend onderwijs voor elk kind wordt gerealiseerd. Daarnaast verdeelt het samenwerkingsverband ook bepaalde gelden en middelen. Het motto van de Coöperatie Passend Onderwijs Almere is: “Alle leerlingen in Almere zijn succesvol op school”. 

Wat ga je doen? 
Als controller ben je de spin in het web binnen het financiele team op diverse gebieden. De controller werkt intensief samen met de directeur bedrijfsvoering en de assistant controller. Je bent verantwoordelijk voor de advisering over, ondersteuning bij en begeleiding van de realisatie van een doelmatig en rechtmatig financieel-economisch beheer van de stichtingen die vallen onder de coöperatie. Je richt je daarnaast onder meer op het (door)ontwikkelen van de beleidsplan cyclus en P&C-cyclus, het verbeteren van stuurinformatie en het zorgen voor bruikbare analyses voor kostenbeheersing en investeringen.
 
Daarnaast stel je inhoudelijke rapportages en adviesnota’s op richting de Raad van Toezicht en je bouwt en onderhoudt voor de bedrijfsvoering relevante contacten en netwerken op, op tactisch en operationeel niveau (o.a. met externe contractpartijen, scholen, gemeente e.d.) en voert contractbesprekingen in het kader van de bedrijfsvoering.
 
We zoeken iemand die brede theoretische kennis van en ervaring met bestuurlijke processen en beleids- en beheersprocessen op financieel- en bedrijfseconomisch gebied heeft. Met jouw doortastende mentaliteit maak je specifieke ontwikkellingen (financien en onderwijs) je snel eigen.
 
Wat vragen wij? 
 • Je hebt een hbo-/wo-werk- en denkniveau en een bedrijfseconomische achtergrond.
 • Kennis en ervaring van wet- en regelgeving in het onderwijs is een pre.
 • Je beschikt over een sterk cijfermatig inzicht en een scherpe, analytische blik.
 • Je bent communicatief sterk en in staat om complexe zaken helder over te brengen.
 • Je wilt meebouwen aan onze wendbare organisatie en bent gedreven om daarbij innovatief mee te denken. 
 • Je bent een sparringpartner voor de teamleiders, directie en het bestuur. 
 • Je weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden en komt snel tot de kern. 
Wat bieden wij jou? 
 • Een afwisselende en cruciale functie in een professioneel en enthousiast team. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO primair onderwijs waaronder een 13e maand, vakantiegeld en een goede pensioenregeling.
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • Ruimte voor eigen inbreng en expertise. 
 • De mogelijkheid om indirect een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het onderwijs in Almere. 
 Voor meer informatie over deze vacature en de procedure kun je telefonisch contact opnemen met Sebastiaan Broeders via 06-14793855. Bekijk voor meer informatie over de Coöperatie Passend Onderwijs Almere: www.passendonderwijs-almere.nl   

Ben jij de controller die wij zoeken?   
Herken jij jezelf in het profiel en beschik je over de genoemde vaardigheden en ervaring? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae, we kijken uit naar je sollicitatie! De vacature sluit zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, dus reageer snel als je wilt werken bij Passend Onderwijs Almere!