Aventurijn is Sportiefste VSO school van Nederland

Op woensdag 11 april vertrokken we met twee groepen leerlingen in een grote bus richting Nijmegen. Het was erg spannend maar ook heel leuk. Na een podiumpresentatie en een gesprek met de jury was het afwachten. Er waren leuke en sportieve clinics waar de leerlingen aan mee konden doen.

Uiteindelijk werd na half drie de uitslag bekend gemaakt. In de finale werd vso-school Aventurijn uit Almere uiteindelijk uit drie genomineerden tot winnaar van deze verkiezing verkozen. De jury toonde zich onder de indruk van de manier waarop de school het kind centraal stelt. ‘Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. Ook staat er een professioneel team met een duidelijke visie, dat alle vertrouwen krijgt van de schoolleiding en dat ook waar maakt’, zo staat in het juryrapport. De school ontving een watersport tweedaagse en waardecheque van 500 euro.

De leerlingen waren door het dolle heen, sommigen konden hun tranen niet bedwingen. Vol trots namen we met alle leerlingen de prijs in ontvangst en er was voor iedereen een medaille. De jury was erg onder de indruk van onze school en ze waardeerden het zeer dat bij Aventurijn iedereen op zijn/ haar eigen niveau mee kan doen.

Voor de finale moesten we ook een filmpje maken. In dit filmpje laten we zien wat we allemaal op school aan sportieve activiteiten doen.